8 Ağustos 2012 Çarşamba

[PROTOTYPE®2]



Prototype 2 ile maceraya kaldığımız yerden devam ediyoruz.
İlk oyunda Manhattan'ı kasıp kavuran, kendisini de süper güçlere sahip bir mutanta dönüştüren virüsü durdurmaya çalışan Alex Mercer'ı galiba yanlış tanımışız. Prototype 2' de ne yapmaya çalıştığını hikaynin başında anlamıyoruz, bizi büyük bir soru işaretiyle bıakıyor Alex. Gelelim asıl isime yani bu oyunda yönettiğimiz James Heller. Yıllar sonra tekrar baş gösteren, Manhatten' ın bi kez daha karantinaya alınmasına yok açan virüs bu kaz başkadır "Mercer Virüsü". İkinci ve daha büyük sonuçlar doğuran bu salgında James ailesini kaybeder, doğrusu öyle olduğunu sanar çünkü bütün kaytlar öldüklerini göstermekdedir. Yaşadığı bu kabusun tek sorumlusunu Alex Mercer olarak görür James.Kırmızı bölgenin (Manhattan) göbeğine bir ekiple beraber gönderilir ancak ekip saldırıyo uğrar ve tahmin edebileceğiniz gibi sadece James hayatta kalır. Alex de ona virüsü bulaştırır ve artık karakterimiz de üstün güçlere sahip bir mutantdır, ama öyle hemen değil aynı Alex e olduğu gibi Gentek deki bilim adamları bizi incelemeye ve tedavi etmeye çalışırlar ve bizde ordan kaçarız, ilk bölüm bunların üzerinedir zaten. Konuya dönersek; Görünüşte Alex masumdur çünkü insanlığın sonu olabilecek bu virüsü engellemeye çalışmaktadır, ancak sonraki bölümlerde anlayacaksınız ki bu "Mercer Virüsü" nü Alex in ta kendisi yaymaktadır. Bunun içinde yardıma ihtiyacı vardır yani bize o yüzden bizi dönüştürür ancak bu yaptığı kendi sonunu getirmekten başka bir şey değildir. Bu sırada virüs New York şehrine sıçramaya başlamış ve şehri "Blackwatch" isimli organizasyon tarafından parça parça ayrılıp karantinaya alınmıştır. Blackwatch asılında Gentek le beraber her şeyi başlatan virüsü yaratmıştır ve amacı yine Gentek le beraber virüsü geliştirmektir.  

Oyundaki güçlerimiz ilk oyundakiyle neydeyse aynı, şöyle ki :

-Blade: İlk oyunda da olan bir özelliğimiz sağ kolumuzdan kocaman bir bıçak çıkar. Basılı tutunca twister saldırısı yaparak bi grubu düzgün bir hat boyunca ikiye bölebiliyor :D
-Claws: İlk oyunda olan özelliklerden yine iki elimizden de pençe çıkıyor.
-Hammerfist: yine ilk oyunda olan özelliklerden, "Çekiç Yumruk" iki elimizdede oluşuyor. Birinci oyunda olan pençeyle yere vurunca her taraftan pençe çıkarma özelliği bu sefer bu arkadaşa verilmiş. 
-Whipfist: Elimiz kamçı oluyordu hatırlarsanız birinci oyunda olan özelliklerden yine toplu katliyom ve helikopter düşürmede birebir :)
-Tendrils: Bu özellik bu oyunda karşımıza çıkıyor. Anlarmak gerekirse bir hedefi tutuyor ve ondan kablomsu şeyler çıkıyor etrafdakileri de toplayıp kendini imha ettiriyor. Güzel bi özellik ama aynı şeyi kendinizi farkeetirmeden bio-bomb lada yapabiliyorsunuz.

ilk oyunda olan armor burda yerini asla hiçbirşey geçirmeyen bir çift kalkana bırakmış kısayolu ctrl olan bu kalkan işimize yarayacaktır, açıkcası bunu yapınca kaplumbağa gibi oluyoruz :D

Oyunda 3 bölge vardır;

-Red Zone (ilk oyunda oynadığımız bölgedir tamamen virüs le kaplanmıştır.)
-Yellow Zone
-Green Zone

Bu üç bölgeye bölüm atladıkça helikopterle gidip gelebileceksiniz, aralardaki bağlantı köprülerinin hepsi yıkımıştır ve bu seyehat helikopterleri sadece belirli Blackwatch üslerinde vardır.

BlackBox: Oyunda şehrin rastgele yerlerinde ölü Blackwatch askerleri vardır bunların telsiz sinyallerini takip ederek bulmaya çalışıyoruz ve telsizlerini alıyoruz bu sayede Blackwatch askerlerinin aralarında ne konuştuklarını duyabiliyoruz. Ancak daha türkçe yama çıkmadığı için bizim işimize yaramıyor ne yazıkki :( Ayrıca bi bölgede belirli sayıda BlackBox var yani mesela "Midtown" bölgesinde 6 tane blackBox var bu 6 taneyi de toplayınca bir seti tamamlamış oluyoruz ve bu set bize bir upragede açıyor 

BlackNet: Oyunda yine Blackwatch üslerinde küçük görevler alabileceğimiz yerler burdan aldığımız görevlerin de bir seti var mesela a üssünden aldığınız görevler bi seti tamamlıyor o set de bizde bir upragede açıyor.

Lair: Bunlar şehirlerde yer altında oluşmuş bir virüslü bölgenin bi kısmının yeryüzüne çıkması. Açılan o delikten içeri giriyoruz içerisi ya tamamen virüslü oluyor ya da bi grup Blackwatch askerleri oluyor mutantlarla savaşıyorlar. Her lairin kendine özgü küçük görevi var ama bir ortak noktaları var o da Lair i temizleyip çıkıyoruz.Yine her zaman ki gibi bunlarında seti var ve o setin sonunda upragede geliyor.

Field Ops: Burda bir grop bilim adamı ve Black box askeri bir ölü zombi veya kafesteki zombilerin etrafında duruyor. Burda ki amacımız zombileri tek başlarına bırakmak yani bilim adamlarını ve Blackbox askerlerini öldürmek çok zor olduğu söylenemez, yani taktiği bilirseniz :) ya gibip aralarından birine bio-bomb yerleştireceksiniz ya da hammerfist i alıp zıplayıp sol tıka basıp aralarına gireceksiniz :D ve yine yine her zaman oldugü gibi  set var ve upragede var. 

Gelelim şu Setlere ve Upragedelere:

BlackBox setleri; bi bölgedeki tüm BlackBoxları bulmanızla tamamlanır 1 seti tamamlamış olursunuz.

BlackNet setleri; BlackNet den aldığınız görevlerin o set de tamamlanmasıyla olur genelde bir BlackNet setinde 3 küçük görev vardır

Lair setleri; bir bölgedeki tüm lairleri temizlemenizle 1 set tamamlanır.

Field Ops setleri; aynı şekilde bir bölgedeki field ops ları halletmekle 1 set tamamlarsınız.

Şimdi Upragedeleeer:

Upragedelerin kendilerine göre kolları vardır bunlar: 

-Offensive: Savaşırken işinize yarayabilecek skiller burdadır.
-Defensive: Adından da anlaşılabileceği gibi Defansınızı arttırır.
-Locomotion: Genellikle koşma hızınızı arttıran skiller vardır.
-Predator: Oyun içinde her zaman işinize yarayabilecek skiller burdadır. En beğendiklerimin arasında :)
-Power Specialist: Burda güçlerinizin (Blade, Claws,...) ayrı özellikleri ortaya çıkar. En beğendiklerim burdadır :)

Aynı zamanda Güçleriniz de 4 tane upragede içerir:
yani örenegin Blade upragede oldukça büyür, Claws da ayını şekilde. Ancak bu upragedeleri set tamamlayarak alamıyorsunuz, bunun için uzerinde upragede sembolü olan büyük zombilerden kesmeniz gerekiyor bunlar bazen paketlenmiş bi halde bir konteynerın içinde oluyor onu salıyorsunuz sonra costume ediyorsunuz yada, özellikle kırmızı bölgede, şehirde salınık bi halde oluyor onları bulmanız gerekiyor.

Arıca bu güçleriniz gibi rifle, helicopter, armor, launcher skillerinizi de upragedes sembolu olan Blackwatch askerlerinden alıyorsunuz.

Evolotion Level: Adam öldürdükçe, görev yaptıkça ,setleri tamamladıkça, .......... kısacası nerdeyse yaptığınız her şeyden exp kazınıyorsunuz ve level atlıyorsunuz her level atlamanız da size bir tane özellik arttırma hakkı geliyor bu özellikler şöyle:

-Movement
-Health
-Regeneration
-Shapeshifting
-Mass
-Finishers

Her attırmanızda verdiğiniz özelliğe göre sizde de bi özellik değişiyo mesela health da can artıyo anlayabileceğiniz gibi :) Ben 17 level im ilk 3 özelliği tamamladım diğerlerine de bir bir verdim. 4 tane verince o özellik tamamlanmış oluyor. 
























 NOT: Yazı ve resimler TAMAMEN bana aitdir. kısaca
ALINTI DEĞİLDİR !


1 yorum: